C-KASETIT

Guggenin, Shuji Morimoton sekä Dolls are Creepyn koko tuotanto löytyy bandcampista, mutta kasettisoittimen omaava voi myös tilata oman kasetin viiden euron hintaan!

Kaupan päälle saa postikortin!

Dolls are Creepy: Back in Business (2017)

IMG_20170604_134550_resized_20170604_014819215

Dolls are Creepy palaa jälleen kerran rikospaikalle eli bisneksen pariin – tällä kertaa tuutissa soi syntetisaattoreiden kuningas, Yamahan DX7, ja vähän muutakin. Löytyy niin minicd-versiona (sis. sarjakuvan) sekä kasettina.

”Mahtavaa, upeaa, hämmentävää ja sopivasti häiriintynyttä.”

Mika Roth, Desibeli.net

GUGGENSIZER: NIGHT OF THE SPACE BANANAS (2016)

Mitä tapahtuu, kun Guggenheim-projektz vaihtaa italo-diskoon, avaruuteen ja täysin syntetisoituun äänimaailmaan? Tapahtuu GUGGENSIZER! Eikai tässä sen enempää pysty selittää. Laitteistona Casio CZ-230s, Yamaha SHS-10, Electro Harmonix V256 Vocoder sekä Tascam Portastudio 246 .

Dolls are Creepy: Electric Nightmares (2016)

IMG_20170604_134745_resized_20170604_014757629

Sähköiset painajaiset on Helgen elektroonis-sarjakuvallisen sivuprojekti Dolls are Creepyn kakkosjulkaisu, jossa syntetisaattorit laulavat, meno on koneellista ja rumpukoneet paukuttavat menemään. Muusikko Jukka Nousiainen vierailee elektropunk-kappaleessa ”Dolls in Hollywood”! Löytyy minicd-versiona (sis. sarjakuvan) sekä kasettina.

”Tehkää itselle palvelus, ja todellinen kulttuuriteko, ja tutustukaa karmivaan nukkejoukkoon.”

Mika Roth, Desibeli.net

Guggenheim-projektz: Viktor Tsoi (2015)

IMG_20170601_160340_resized_20170601_040410274

Viktor Tsoi on tärähtänyttä neliraiturirokkia, jossa rumpujen lisäksi pauhaavat myös kitarat ja syntetisaattorit. Naivismi on hieman karissut, mutta kyllä niitä hölmöjäkin lauluja vielä löytyy! Kasetti on nimetty neuvostoliittolaisen Kino-yhtyeen nokkamiehen ja nuorena kuolleen muusikon mukaan. Kannessa on Helgen maalaus.

”Salista löytyy springsteenmaista isoa ja avaraa julistusta, käytävän nurkassa sopii nojata nuhruisena seinään ja soittaa Dylanin folk-rockin innoittamana ja katolta näkee taatusti enemmän tähtiä kuin edes tähtitornista. Kolhoosimaisen keittiön rapautuneista seinistä voi puolestaan kaiuttaa soviet-rockin nytkettä, jos vain sille päälle sattuu – ja aika usein näemmä sattuu.”

Mika Roth, Desibeli.net

Guggenheim-projektz: Leonid Brežnev (2015)

IMG_20170601_160301_resized_20170601_040444505

Leonid Brežnev on queer-henkinen kokoelmakasetti, josta löytyy rumpukoneita, ristiinlaulantaa, discoa ja ihanan hekumallisia vinoutumia. Sisältää myös lauluja projekteista PÄIJÄNTEEN SUOPALLOILIJAT, DOLLS ARE CREEPY sekä VALMISTUSVIRHE. Kansikuvana toimii Vermeerin valokuva Dmitri Vrubelin maalauksesta Berliinin muurissa.

”Kaikki on samaan aikaan suurta ja pientä, purkalta maistuvan popin ja halkopinon luona nautitun huikan tuoksuisen iskelmän flirttaillessa toisilleen.”

Mika Roth, Desibeli.net

Dolls Are Creepy: Too Many Wires (2015)

dolls-are-creepy-kasetti

Dolls Are Creepy on Helgen sarjakuvateos, joka käsittelee vanhoja lapsena kerrottuja kauhutarinoita. Sarjakuvan mukana tulee minicd ja kahdeksan raitaa analogisen elektronista musiikkia, jota on saatavana myös kasetin muodossa! Kasetti sisältää bonusmateriaalina useita Guggenheim-projektzin instrumentaaleja, joita ei löydy muualta! Dolls Are Creepyn musiikkimaailmasta näytteenä löytyy tästä alta kappale nimeltä GEORGIO, joka rakentaa äänimaailmansa legendaarisen Casio VL-tone ykkösen varaan! C64-henkisen musiikkivideon on ohjannut, käsikirjoittanut ja luonut salaperäinen hahmo nimeltä Mýval Severní.

Guggenheim-projektz: Ksenia Pietarilainen (2014)

guggen-kolmoskasetti

Kantta koristaa Helgen ikoninen näkemys pyhä Ksenia Pietarilaisesta (17??-1803), kun tämä siirtyi käyttämään miesten vaatteita ja vaihtoi nimensä Andreiksi. Ailahteleva kasetti koostuu syntetisaattoreista, instrumentaaleista ja sähkökitarasta, mutta unohtamatta kuitenkaan pianoa tai Venäjää. Venäjä toistuu teemana lauluissa, kansanlauluissa ja ei-lauluissa. Ksenia Pietarilainen on Guggenheim-projektzin askel pois popista – punkin, rockin ja ballaadien hinnalla – mutta kyllä myös se pop-musiikki aina jostain ilmestyy!

”Eipä tästä oikein tiedä, mitä mieltä pitäisi olla, mikä saattaa hyvinkin olla yksi kaksikon päätarkoituksista. Viehättävää, outoa, matalateknologista ja paikoin hyvinkin kuusumunprofeettamaista kieroilua suoraan hajottamon takapihalta, eli jotain tyystin muuta.”
Mika Roth, Desibeli.net

Shuji Morimoto: Yksi maa on meidän välissä (2014)

shuji-kasetti-2

Shuji Morimoton toinen kasetti jatkaa Japani-aiheillaan, vaikka välillä lipsutaankin myös johonkin muualle – kuten kasetin nimikkokappaleessa, joka kertoo oikeastaan Venäjästä. Helge on mukana kasetin loppupään lauluissa ”Aamulla varhain” sekä ”Osaka-city blues”.

”Kaikkea tekemistä leimaa kuitenkin omiin jalkoihinsa kompasteleva onnellisuus, jota ei pystytä peittämään edes peitsamomaisen flegmaattisella vokalisoinnilla. Yhtymäkohdat Leevi and the Leavingsiin ovat niin selkeät, että melkein hävettää, mutta tässähän se amatöörimäisyyden salaisuus onkin: kun ei osata hävetä voidaan tehdä vaikka mitä – ja nauttia lopussa aikaansaannoksista täysin rinnoin.”
Mika Roth, Desibeli.net

”Shuji Morimoton Osaka-city blues on kappale, joka sinun pitää kuulla marraskuun masikseen juuri nyt. Sundqvist kohtaa Peitsamon ja Vantaa Osakan: mehukkaat melodiat, kuulaat stemmat, arkipäivän melankoliaa henkivät lyriikat, rikas minimalismi ja haave paremmasta tekevät tästä täydellisen poplaulun.”
Few Feathers Short

Guggenheim-projektz: Kazimir Malevitš (2013)

guggen-kakkoskasetti

Neuvostoliittolaisen kuvataiteilijan mukaan nimetyssä kasetissa folk-soittimet ovat vaihtuneet sähköisiin, vaikka akustinen kitara vielä mukana lymyileekin – otantaa löytyy aina herkkyydestä lastenlauluihin ja synkistelystä dadaan, plus että tämän lisäksi varrelle mahtuu myös pari instrumentaalia. Kasetin kappaleet ”Ei sinun jälkeesi tule toista”, meditoimisesta kertova ”Zen”, heleä instrumentaali ”Tuulinen silta” ja urkusooloinen ”Aavekaupunki” ovat soineet yhtyeen keikkalistoilla pitkään.

”Tunnelmia kaksikko osaa luoda. Biisit kuten Ilta aamuksi muuttuu tai VR rahastaa herättävät mielleyhtymiä johonkin Leevien ja perinteisten Suomi-iskelmienD kaihoisaan maailmaan, tai vaihtoehtoisesti jonkin Ville Leinosen taidelevyjen tai Paavoharjun etäiseen syystuulen tuntuun, kylmään ja lämpimään ja tavallaan mukavaankin, niin ikään kaipuuntäyteiseen oloon.”
Jani Ekblom, Desibeli.net

”Vaikka Guggenheim-projektz ei suurta suosiota Kazimir Malevits-kasetillaan nimien puolesta lukihäiriöisten keskuudessa varmaankaan nauti, on vaikea kuvitella etteikö tämä poppoo rakastettavan höpsöllä ja kotitekoisella musiikillaan ja hellyttävän lutuisella visuaalisella ilmiasullaan sulattaisi paatuneimpiakin sydämiä.”
Diggaan, siis olen

Guggenheim-projektz: Guggenheim-projektz (2012)

guggen-ykköskasetti

Guggenin ensimmäinen kasetti löytää folkista ja kellopelistä paikkansa, vaikka ensimmäisistä syntetisaattoriäänistä voi löytää jo kaikuja. Ikihiteiksi ja ajattomiksi kappaleiksi ovat muodostuneet salaperäisen ailahtelevaisesta naisesta kertova ”Donna”, Helgen lapsuudesta ponnistava ”Naapurin poika” sekä yhteiskunnan vaatimuksista veisaava ”Oon niin hyödytön”!

”Guggenheim luottaa unenomaiseen, implisiittisesti satujen maailmaan kumartavaan musiikkiin ja käyttää absurdia ja fantasiaa pehmeällä tavalla hyödyntävää ilmaisua.”
Jani Ekblom,  Desibeli.net

Shuji Morimoto: Mies kaukaisuudesta (2011)

shuji-kasetti

Shuji Morimoton ensimmäinen kasetti ilmestyi kuin varkain ja täysin sattumalta – kuusi kappaletta riitti täyttämään Japani-henkisen kokonaisuuden. Kieli vaihtuu välillä englanniksi, mutta meno jatkuu yhtä kummallisena. Kasetin kappaleet ”Nousevan auringon maa”, ”Planeetta punainen” ja ”Gojira” ovat eläneet ahkeraa elämää muiden projektien livemeiningeissä.

”Mies kaukaisuudesta -kasetti on absurdi ja eskapistinen kuuden biisin kokonaisuus, mutta sillä lailla valloittava ja edustava, että oikeilla korvilla varustettuna voi yhtyeen enimmäkseen outohenkisessä folk-pop-musiikissa kuulla linjanvetoja niinkin mainioihin ja monipuolisiin kotimaan tähtösiin kuin vaikkapa Moppiin, iskelmäiseen Ville Leinoseen, Leevi and the Leavingsiin ja niin edelleen.”
Jani Ekblom, Desibeli.net

”In this type of music the vocals and lyrics are particularly important but the compositions are surprisingly catchy and thought evoking as well. ”Mies kaukaisuudesta” with a superbly catchy chorus and ”Nousevan Auringon Maa” both have a lot of groove and swing under a relatively simple surface. After multiple listens it becomes clear that the record indeed has a lot of class under a simple surface.”
Great Albums You’ve Never Heard Of… Probably

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s